MERSİN / TOROSLAR - Abdulkadir Perşembe Vakfı İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler gününü coşkuyla kutladık. Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü en içten dileklerimizle kutlarız.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni ve 10- 16 Kasım Atatürk'ü Anma Programlarımızı yaptık. Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; sen kalbimizdesin ve sonsuzluktasın. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz. Seni sevgiyle, özlemle ve saygıyla anıyoruz.

Kas

Okulumuzda 17 Ekim Salı günü afet ve farkındalık bilincini yaşatmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için önce deprem sonra yangın tatbikatı yaptık. Öğretmenlerimiz öncelikle bu konu ile ilgili sınıflarda sunum yaptılar ve hazırlanan slaytları izlettiler. Sonra da tatbikatları yaptık.

Kas

Okulumuzda Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında 1 Kasım Çarşamba günü; haftanın anlam ve önemini belirten bir sunum yapıldı.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutladık. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir tören yaptık. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle andık.

Ekm

1. Dönem 1. yazılı-yoklama tarihleri ( 30 Ekim- 7 Kasım)

Ekm

Okulumuzda ilçe müftulugunden Mihriban UYSAL 11 Ekim 2023 çarşamba günü tüm okulumuz öğrencilerine "Doğruluk" konulu sunum yaptı.Söyleşi olarak geçen sunum öğrencilerden gelen soru ve cevaplarla devam etti.

Eyl

Okulumuzda 2023- 2024 Eğitim öğretim yılı İlköğretim haftası 14 Eylül 2023 Çarşamba günü kutlandı. Kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

Eyl

Haz

Okulumuzda mayıs ayı boyunca “Yardımseverlik, Saygı, Dürüstlük” değerleri ile ilgili sunumlar yapılmış; hazırlanan broşürler okul panolarında sergilenmiştir.

Haz

Dini konularla ilgili seminer düzenlenmiştir. Okulumuz çok amaçlı salonunda “Güzel Ahlak ve Önemi” konulu sunum yapılmıştır. Okulumuz öğrencileri diğer İmam Hatip Okulları ile beraber Muğdat Camiinde Namaz kılmışlar ve oradaki dini sohbete katılmışlardır.

Haz

LGS Sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerine rehberlik servisi ile irtibat sağlanarak; koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları hazırlanmıştır.

Haz

Kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları konusunda; okulumuz rehber öğretmeni Savaş YARAMIŞ sınıflarda seminer düzenlemiştir.

Haz

Okul kütüphanesi ders saati bitiminden saat 17.00’a kadar öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmeleri için açık tutulmuştur. Ayrıca öğrencilerin araştırma yapabilmeleri için internete erişimleri sağlanmıştır.

Nis

Okulumuzda Nisan ayı boyunca “Ramazan Sandığı” uygulamasını hayata geçirdik. Okulumuzun imkanları ve öğrencilerimizin sahip oldukları düzeye uygun olarak sınıflarımızda Ramazan kutuları yaptık. Bu kutuları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırdık.