MERSİN / TOROSLAR - Abdulkadir Perşembe Vakfı İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzun başarılı öğrencilerine Nisan ayı boyunca “Mukabele okuma, Namaz Kıldırma , Kuran-ı Kerim Okuma, Ezan Okuma ve Vaaz gibi mesleki uygulamaları katılmaları sağlandı. Bu etkinlik ve çalışmaların yapılmasında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri “ Ahmet BAL, Hatice Kübra AĞIRAĞAÇ ve Sevim Sevcan ÖZÖRNEK” görev aldılar ve öğrencileri yönlendirdiler.

Nis

Nisan ayının son haftasında Okul rehber öğretmenimiz Savaş YARAMIŞ; 8/A ve 8/B Sınıfı öğrencilerine; “Dikkat ve odaklanma, Sınav Dönemi Ebeveynliği, Sınava Hazırlık Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon” konularında seminerler verdi. Öğrencileri bu konuda bilinçlendirerek, onların sınav ile ilgili sorularına cevap verdi. Öğrencilerin kaygı düzeyini azaltmalarına yönelik çalışmalar yaptı.

Nis

Sınıflarda ortak dil ve aidiyet oluşturma konusunda çalışmalar yaptık. Nisan ayının ikinci haftası boyunca “ Anadilimiz ve Önemi, Güzel Dilimiz ve Türkçemiz, Tatlı Sözlerimiz ve Hoşgörümüz” konulu sunumlar yapıldı. Bu sunumları okul Türkçe öğretmenlerimiz Nurcan İNAN, Cevdet GÜRBÜZ ve Soner AKGÜL yaptılar.

Nis

Okul içi mekanlarda ; merdiven, koridor, sınıf ve cam kenarlarında saksıda çiçek yetiştirilmiştir. Aynı zamanda okul bahçemizde birçok ağacımız yetişmiş olup, bu ağaçlara yenilerini eklemekteyiz. Okul bahçesindeki boş alanlara badem, çam ve zeytin ağaçları diktik.

Nis

Okulumuzda, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar, yarışmalar ve eğlencelerle dolu etkinliğimizle, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.  Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.